- Serverar: 4 portioner
- Tid: 40 minuter
Skriv ut
En underbar chokladpudding, som min f d svärmor gjorde, när vi var på Sicilien och hälsade på, om jag inte minns fel hade hon fått det av sin mamma.
Instruktioner
- Häll mjölken i en kastrull, låt det koka upp. Under tiden, hacka chokladen och lägg i den tillsammans med socker och smöret i en annan kastrull, låt det smälta på svag värme under omrörning,
- När all smör och choklad har smält, häller man i den varma mjölken och mjölet, lite åt gången,så det inte klumpar sig, fortsätt att röra hela tiden, när smeten har blivit slät, låt den sjuda på svag värme i ca 5 min eller tills den tjocknar.
- Häll rom eller rom essens i en form, se till att väggarna blir fuktade av rom, häll i smeten, låt den svalna, sätt in i kylen tills den stelnar minst 2-3 timmar.
- Dekorera med vispad grädde och jordgubbar.
Publicerat den
10 juli 2008
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
Väldigt mastig men mycket god! :)