Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Italiensk chokladpudding med grädde och jordgubbar.

(1 kommentar)  
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 40 minuter
Skriv ut

En underbar chokladpudding, som min f d svärmor gjorde, när vi var på Sicilien och hälsade på, om jag inte minns fel hade hon fått det av sin mamma.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Häll mjölken i en kastrull, låt det koka upp. Under tiden, hacka chokladen och lägg i den tillsammans med socker och smöret i en annan kastrull, låt det smälta på svag värme under omrörning,
  2. När all smör och choklad har smält, häller man i den varma mjölken och mjölet, lite åt gången,så det inte klumpar sig, fortsätt att röra hela tiden, när smeten har blivit slät, låt den sjuda på svag värme i ca 5 min eller tills den tjocknar.
  3. Häll rom eller rom essens i en form, se till att väggarna blir fuktade av rom, häll i smeten, låt den svalna, sätt in i kylen tills den stelnar minst 2-3 timmar.
  4. Dekorera med vispad grädde och jordgubbar.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • ideal1 19 januari 2013

    Väldigt mastig men mycket god! :)

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.