Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Italiensk fläsklägg

(1 kommentar)  
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Lägg brukar vara ganska billig. Den blir god i en gryta, där den får bräsera tills den är mör.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Krydda köttet med salt och peppar. Bryn det väl och lägg det i en gryta. Bryn löken och lägg i den. Strö på mjöl, vänd runt och smula ner buljongtärningen. Tillsätt vatten och tomater med sitt spad samt kryddor.
  2. Låt allt småkoka, sjuda ca 1½ - 2 timmar under lock tills köttet är mört. Tillsätt persilja, vitlök, selleri och morot efter 30 minuter. Koka utan lock de sista 20 minuterna. Känn efter att köttet är mört.
  3. Servera med pasta.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • mikael14 5 november 2010

    Riktigt mustig höstgryta. Jag hackade 4 klyftor vitlök istället för 1 och hade ingen rotselleri så det fick bli 1 palsternacka istället... Mört kött, riktigt god smak och billigt!

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.