Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Italiensk glassbakelse

 
Skriv ut

Gudomligt goda italienska glassbakelsen Tartufo di cioccolato.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Tartufo al cioccolato: Blanda mjölk och grädde, dela vaniljen på längden skrapa ur kärnorna och lägg i både kärnor och frön i mjölken. Låt sjuda upp och tag av från spisen, rör i den krossade vita chokladen så att den smälter. Vispa samman äggulorna med sockret, tills allt socker löst sig och massan är krämig, vispa i rom. Häll under omrörning chokladgrädden i äggen.
  2. Rör om och sila i finmaskigt nät tillbaka i kastrullen. Låt värmas på mycket låg värme under omrörning i 10 minuter till 80-82 grader, tag av från spisen och låt svalna. Rör om då och då så att det inte bildas skinn på ytan. Häll i glassmaskinen och sätt igång den enligt bruksanvisningen.
  3. Om du inte har en glassmaskin kan man frysa in glassen i bunken. Öppna dock frysen och rör om glassen var tionde minut tills det inte längre går att röra.
  4. Chokladglass: Vispa samman äggulorna med sockret, tills allt socker löst och massan är krämig.
  5. Värm upp mjölken blandat med grädden försiktigt och bryt i chokladen under omrörning, låt smälta helt i mjölken. Häll under omrörning mjölken i äggen. Rör om och sila i finmaskigt nät tillbaka i kastrullen. Låt värmas på mycket låg värme under omrörning i 10 minuter till 80-82 grader, tag av från spisen och låt svalna.
  6. Rör om då och då så att det inte bildas skinn på ytan. Häll i glassmaskinen och sätt igång den enligt bruksanvisningen. Om du inte har en glassmaskin kan man frysa in glassen i bunken. Öppna dock frysen och rör om glassen var tionde minut tills det inte längre går.
  7. Nu till själva glassbakelsen. Dela upp den vita glassen i 8 plastformar eller glas, tryck in bären i mitten. Frys in. Med hjälp av plasthandskar rulla runda bollar av glassen, frys in igen.
  8. Tag nya glas, lägg chokladglass i botten, lägg i vitglassbollen och täck med chokladglass. Frys in igen och rulla med hjälp av plasthandskar igen till runda bollar, stora som tennisbollar. Rulla i kakao, lägg i muffinspapper och förvara i frysen tills det är dags att ätas.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.