Gudomligt goda italienska glassbakelsen Tartufo di cioccolato.
Instruktioner
- Tartufo al cioccolato:
Blanda mjölk och grädde, dela vaniljen på längden skrapa ur kärnorna och lägg i både kärnor och frön i mjölken. Låt sjuda upp och tag av från spisen, rör i den krossade vita chokladen så att den smälter. Vispa samman äggulorna med sockret, tills allt socker löst sig och massan är krämig, vispa i rom. Häll under omrörning chokladgrädden i äggen.
- Rör om och sila i finmaskigt nät tillbaka i kastrullen. Låt värmas på mycket låg värme under omrörning i 10 minuter till 80-82 grader, tag av från spisen och låt svalna. Rör om då och då så att det inte bildas skinn på ytan. Häll i glassmaskinen och sätt igång den enligt bruksanvisningen.
- Om du inte har en glassmaskin kan man frysa in glassen i bunken. Öppna dock frysen och rör om glassen var tionde minut tills det inte längre går att röra.
- Chokladglass:
Vispa samman äggulorna med sockret, tills allt socker löst och massan är krämig.
- Värm upp mjölken blandat med grädden försiktigt och bryt i chokladen under omrörning, låt smälta helt i mjölken. Häll under omrörning mjölken i äggen. Rör om och sila i finmaskigt nät tillbaka i kastrullen. Låt värmas på mycket låg värme under omrörning i 10 minuter till 80-82 grader, tag av från spisen och låt svalna.
- Rör om då och då så att det inte bildas skinn på ytan. Häll i glassmaskinen och sätt igång den enligt bruksanvisningen. Om du inte har en glassmaskin kan man frysa in glassen i bunken. Öppna dock frysen och rör om glassen var tionde minut tills det inte längre går.
- Nu till själva glassbakelsen.
Dela upp den vita glassen i 8 plastformar eller glas, tryck in bären i mitten. Frys in. Med hjälp av plasthandskar rulla runda bollar av glassen, frys in igen.
- Tag nya glas, lägg chokladglass i botten, lägg i vitglassbollen och täck med chokladglass. Frys in igen och rulla med hjälp av plasthandskar igen till runda bollar, stora som tennisbollar. Rulla i kakao, lägg i muffinspapper och förvara i frysen tills det är dags att ätas.
Publicerat den
15 augusti 2008
Liknande recept
Skriv kommentar