Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Italiensk grönsakspizza

 
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 1 timme 30 minuter
Skriv ut

Med smak av rostade grönsaker och helt annorlunda än vanlig pizza. Kanske lite komplicerat men jag garanterar succé till en middag med kompisarna.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Lös upp jästen med vattnet och olja. Rör sedan ner vetemjölet, täck med bakduk och låt jäsa en timme.
  2. Skiva grönsakerna och förbered dessa såsom angivet. Värm en stekpanna, med olivolja samt smör, lägg i vitlöken och de skivade champinjonerna. Fräs tills svampen fått färg, plocka upp detta och lägg att svalna lite på en tallrik.
  3. Värm på stekpannan igen och fräs denna gång sparrisen, den ska svartna lite i kanterna då utvecklar den mest smak, men får inte brännas, salta och peppra sparrisen. Ta upp även detta och fräs paprikorna så de får lite färg.
  4. Sätt ugnen på 200 grader och baka ut degen på en smord plåt. Enklast är att kavla ut degen till en rektangel och sedan lägga över den på plåten och kavla färdigt den där. Degen räcker till en stor vanlig plåt, alternativt fyra tallriksstora portionspizzor.
  5. Smörj sedan degen med rikligt med en smakrik olivolja. Tryck ner sparrisen lite varsamt i degen och fördela resterande grönskar som du önskar. Fördela sedan mozzarellan över grönsakerna.
  6. Grädda sedan högst upp i ugnen i ca 10-15 minuter tills degen rest sig fint och grönsakerna är lite sotiga i kanterna. Ringla över lite olivolja, flingsalt och svartpeppar. Smaklig måltid.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.