Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Italiensk högrev

 
  • Serverar: 6 portioner
  • Tid: 15 minuter
Skriv ut

Ett gott alternativ till klassikerna kalops eller dillkött. Långkok som klarar sig själv och bara blir godare av att koka längre än receptet anger.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Snitta köttet runt kanterna på några ställen. Krydda med salt och peppar. Hetta upp oljan och 2 vitlöksklyftor i en stekpanna och bryn köttet runt om. Kasta sedan vitlöken.
  2. Koka upp tomater, tomatpuré och 2 delade vitlöksklyftor samt alla kryddor utom basilikan. Lägg ner köttet i grytan och koka sakta under lock tills köttet är mört och såsen tjocknat. Ös ibland med såsen. Jag brukar låta grytan puttra minst 2 timmar. När köttet är lätt att dela är det klart.
  3. Blanda ner hackad basilika när rätten är klar. Servera med kokt potatis eller eventuellt med pasta.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.