Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Italiensk köttfärskaka med murkelrisotto

(1 kommentar)  
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 45 minuter
Skriv ut

En god kättfärskaka med oliver och soltorkade tomater och till det en god murkelrisotta! Mmmm!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Köttfärskaka: Börja med att blanda alla ingridienserna till köttkakan, smaka av och låt villa i 15 minuter. Lägg köttfärsen i en valfri smord form på ca 1½ l, platta till den så att den blir jämntjock. Sätt in näst längst ner i ugn, i ca 35-45 minuter
  2. Risotton: Soffritto: Skala och finhacka löken. Fräs den mjuk utan att den tar färg i rikligt med olivolja. Använd en tjockbottnad kasrtull.
  3. Tostatura: Vänd ner riset, höj värmen något och rör tills riset blandat sig väl med löken och käns torrt, ca 2-3 minuter
  4. Evaporare el vino: Häll på vinet och låt det ånga bort helt.
  5. Incorporare il brodo: Tillsätt den varma buljongen, den måste vara varm annars avstannar kokningen. Beräkna koktiden för riset från det du häller på buljongen. Börja med 5-6 dl, så att riset täcks, lägg i svamp och persilja, rör sakta tillriset obsorberat all buljong, tillsätt sedan 1-2 dl i taget. Sänk värmen något. Risotton skall koka lugnt och behöver röras om ofta i ca 17-20 minuter. Den skall vara som rinande lava.
  6. Finitura con formaggio: Ta bort kastrullen från plattan och blanda i den rivna parmesanen. Se till att risotton är lös när osten tillsätts. Osten gör risotton fastare. Färdig risotto skall vara krämig och en aning lös. Smaka av med salt och peppar.
  7. Tips: Gör köttfärsen i en smord ringform, servera med kokta grönsaker i mitten.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • lotteschioler 28 januari 2011

    Jösses! Vilka underbara recept du lägger in! Fantastiskt gott och du beskriver så pedagogiskt hur man får en perfekt risotto!

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.