- Serverar: 4 portioner
- Tid: 45 minuter
Skriv ut
En god kättfärskaka med oliver och soltorkade tomater och till det en god murkelrisotta! Mmmm!
Instruktioner
- Köttfärskaka:
Börja med att blanda alla ingridienserna till köttkakan, smaka av och låt villa i 15 minuter. Lägg köttfärsen i en valfri
smord form på ca 1½ l, platta till den så att den blir jämntjock. Sätt in näst längst ner i ugn, i ca 35-45 minuter
- Risotton:
Soffritto:
Skala och finhacka löken. Fräs den mjuk utan att den tar färg i rikligt med olivolja. Använd en tjockbottnad kasrtull.
- Tostatura:
Vänd ner riset, höj värmen något och rör tills riset blandat sig väl med löken och käns torrt, ca 2-3 minuter
- Evaporare el vino:
Häll på vinet och låt det ånga bort helt.
- Incorporare il brodo:
Tillsätt den varma buljongen, den måste vara varm annars avstannar kokningen. Beräkna koktiden för riset från det du häller på buljongen. Börja med 5-6 dl, så att riset täcks, lägg i svamp och persilja, rör sakta tillriset obsorberat all buljong, tillsätt sedan 1-2 dl i taget. Sänk värmen något. Risotton skall koka lugnt och behöver röras om ofta i ca 17-20 minuter. Den skall vara som rinande lava.
- Finitura con formaggio:
Ta bort kastrullen från plattan och blanda i den rivna parmesanen. Se till att risotton är lös när osten tillsätts. Osten gör risotton fastare. Färdig risotto skall vara krämig och en aning lös. Smaka av med salt och peppar.
- Tips:
Gör köttfärsen i en smord ringform, servera med kokta grönsaker i mitten.
Publicerat den
9 augusti 2008
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
Jösses! Vilka underbara recept du lägger in! Fantastiskt gott och du beskriver så pedagogiskt hur man får en perfekt risotto!