Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Italiensk köttfärslimpa med kryddig korv

 
  • Serverar: 8 portioner
Skriv ut

Varför inte förnya en svensk klassiker med lite italienska influenser? Denna köttfärslimpa kommer säkert att göra succé.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 175 grader. Smöra en plåt eller klä den med bakplåtspapper.
  2. Ta av skinnet från korvarna och tärna korvköttet fint. Kärna ur paprikan och finhacka den.
  3. Blanda färs, korv, ägg, paprika, ströbröd, oregano, 1 dl parmesanost, 1 dl passerade tomater, vitlök och svartpeppar i en stor skål. Blanda väl med händerna. Lägg upp färsen på den förberedda plåten och forma den till en limpa. Stek i ugnen i en timma.
  4. Pensla köttfärslimpan med resten av de passerade tomaterna. Ugnsstek ytterligare 15-20 minuter tills limpan är genomstekt.
  5. Strö över resten av parmesanosten och mozzarellan. Gratinera cirka fem minuter tills osten har smält.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.