Varför inte förnya en svensk klassiker med lite italienska influenser? Denna köttfärslimpa kommer säkert att göra succé.
Instruktioner
- Sätt ugnen på 175 grader. Smöra en plåt eller klä den med bakplåtspapper.
- Ta av skinnet från korvarna och tärna korvköttet fint. Kärna ur paprikan och finhacka den.
- Blanda färs, korv, ägg, paprika, ströbröd, oregano, 1 dl parmesanost, 1 dl passerade tomater, vitlök och svartpeppar i en stor skål. Blanda väl med händerna. Lägg upp färsen på den förberedda plåten och forma den till en limpa. Stek i ugnen i en timma.
- Pensla köttfärslimpan med resten av de passerade tomaterna. Ugnsstek ytterligare 15-20 minuter tills limpan är genomstekt.
- Strö över resten av parmesanosten och mozzarellan. Gratinera cirka fem minuter tills osten har smält.
Publicerat den
21 oktober 2011
Liknande recept
Skriv kommentar