Instruktioner
1. Hacka samman pajdegen och låt den vila en stund i kylen.
2. Skär purjon i tunna ringar.Skär paprikan i små tärningar.Stek köttfärsen och purjon.Pressa vitlök över köttfärsen och tillsätt kryddorna och chilisåsen och vattnet.Rör om och låt vattnet koka in.
3. Vispa ihop äggen och den rivna osten och tillsätt paprikatärningarna i ägg-oströran.Spara lite av äggen till att pensla pajdegsremsorna med.Sätt ugnen på 225 grader.
4. Häll ägg-ost-paprikaröran i köttfärsröran.Blanda om.Häll allt i en lättsmord ugnssäker form.
5. Kavla ut degen och sporra ut remsor,ett par cm breda.Lägg som ett galler över köttfärsen.Pensla med ägg.Grädda i mitten av ugnen 15-20 min.
6. Servera med en grönsallad.
Tack för ett mycket bra recept på en god köttfärspaj!