Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Italiensk köttfärspaj

(1 kommentar)  
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Toppengod köttfärsrätt med pajdegen i ett rutnät ovanpå köttfärsen och inget pajskal i botten.

Ingredienser

Instruktioner

1. Hacka samman pajdegen och låt den vila en stund i kylen. 2. Skär purjon i tunna ringar.Skär paprikan i små tärningar.Stek köttfärsen och purjon.Pressa vitlök över köttfärsen och tillsätt kryddorna och chilisåsen och vattnet.Rör om och låt vattnet koka in. 3. Vispa ihop äggen och den rivna osten och tillsätt paprikatärningarna i ägg-oströran.Spara lite av äggen till att pensla pajdegsremsorna med.Sätt ugnen på 225 grader. 4. Häll ägg-ost-paprikaröran i köttfärsröran.Blanda om.Häll allt i en lättsmord ugnssäker form. 5. Kavla ut degen och sporra ut remsor,ett par cm breda.Lägg som ett galler över köttfärsen.Pensla med ägg.Grädda i mitten av ugnen 15-20 min. 6. Servera med en grönsallad.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • Erika1982 10 februari 2012

    Tack för ett mycket bra recept på en god köttfärspaj!

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.