Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Italiensk kronärtskockssoppa

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Min mormor gjorde alltid kronärtskockssoppa till mig och blev förtjust när jag såg receptet. Den är mycket god.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Värm upp oljan i en stor kastrull och fräs den hackade löken och vitlöken tills den är mjuk.
  2. Grovhacka kronärtskockshjärtana med vass kniv.Lägg bitarna i lökblandningen i kastrullen. Häll under omrörning ner den varma grönsaksbuljongen.
  3. Låt blandningen koka upp, sänk värmen och låt sjuda under lock i cirka 3 minuter.
  4. Häll blandningen i en matberedare eller använd en stavmixer. Mixa soppan slät.
  5. Häll tillbaka soppan i kastrullen och rör ned grädde, färska timjanblad, kycklingfonden och grillkryddan. Värm upp soppan och smaka av.
  6. Häll upp soppan i sopptallrikar och strö över de strimlade soltorkade tomaterna och färsk timjan som dekoration.
  7. Servera ett nybakt ciabattabröd, med vitlöks- och chilismör till.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.