- Serverar: 6 portioner
- Tid: 45 minuter
Skriv ut
Har ej provat detta recept, men visst låter det som en god maträtt!
Instruktioner
- 1. Skär en djup ficka längs med varje filé och vik ut köttet.
- 2. Skala och finhacka löken och fräs den mjuk i oljan utan att den får färg. Tillsätt den krossade vitlöken och de finhackade tomaterna och fräs tillsammans i 1 minut. Rör i parmesanosten och persiljan och låt röran svalna.
- 3. Lägg en skinkskiva på varje filé och fördela tomaterna ovanpå. Vik ihop kycklingfiléerna och fäst med tandpetare i kanten.Krydda filéerna med salt och peppar och bryn dem på båda sidor i matfett i en stor stekpanna.
- 4. Häll på buljongen och vinet i pannan och bräsera under lock ca 15 min. Sila av vätskan, blanda i grädden och lite timjan och koka ihop såsen i 5 min. Smaka av med salt och peppar.
- 5. Lägg kycklingfiléerna i såsen och servera med kokt pasta och grönsaker.
Publicerat den
21 mars 2008
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
Hade även i pesto och lindade kycklingen med kallrökt skinka som sen fick puttra i en gräddsås med vin i....fantastiskt gott och jättemycket tack för ett gott recept