- Serverar: 6 portioner
- Tid: 2 timmar
Skriv ut
Äntligen har jag fått receptet på denna underbart goda rätt!
Instruktioner
- Skär köttet i lagom stora bitar ca 3x3 cm, salta och peppra.
Blanda till en marinad av, 3 msk olivolja, 1½ dl vitt vin, konjak, söndersmulad lagerblad, kryddnejlika, 2 msk hackad persilja och mynta.
- Lägg lammbitarna i en tjock plastpåse och häll marinaden över dem, skaka lite i påsen så att alla bitar får av marinaden. Lår det marineras i minst 6 timmar, helst över natten.
- Hacka mindre en hälften av oliverna ihop med vitlök, hälften av persiljan, kapris och sidfläsk, lägg åt sidan. Ta upp lammet från påsen och lägg i en gryta, sila marinaden och häll den på lammet. Tillsätt ett par msk vatten.
- Låt det koka upp, sänk värmen så att den bara småkokar, rör om och låt den koka i ca 20 minuter, tills all vätska har absorberats fullständigt. Häll på resterande olivolja och stek bitarna runt om, lägg sedan i olivhacket, som får stekas med i ca 5 minuter.
- Häll på resterande vin och grönsaksbuljongern, smaka av med salt och peppar.
Låt lammet småkoka i ca 1½timma under lock, rör om ibland så det inte bränns fast. När det återstår 5 minuter av kokningen lägger man i, kronärtskockor som delats i fyra bitar, citronsaft, riven citronskal, resterande hela oliver och resterande persilja, rör om.
Klart!
- Gott med pasta eller ris och ett gott bröd.
Publicerat den
11 juni 2009
Liknande recept
Skriv kommentar