Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Italiensk lax med rostade grönsaker

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

En gammal goding som är både god och lättlagad bjudmat i och med att det är "allt på ett fat". Grönsakerna får god smak av sardell- och vitlökssmöret.

Ingredienser

Instruktioner

Sätt ugnen på 225 grader. Kärna ur paprika och skala löken. Skär alla grönsaker i rejäla bitar och lägg dem på ett ugnssäkert fat. Hacka sardellerna och blanda dem med smör och vitlök. Klicka det över grönsakerna. Stek dem i nedre delen av ugnen ca 20 min. Lägg laxen ovanpå grönsakerna. Salta och peppra. Stek i ytterligare ca 10 min. Ta ut fatet och klicka crème fraiche tomat & basilika över laxen. Stek ytterligare 5 min i ugnen.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.