Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Italiensk mormorskaka med mörk choklad

 
  • Serverar: 8-10 portioner
Skriv ut

Bjud på julens godaste kaka med choklad eller ät upp den själv!!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 175°. Vispa smör och mandel-massa krämigt. Tillsätt äggen ett i taget under ständig vispning.
  2. Tillsätt ricottaost, rivet citrusskal och bittermandel. Rör ner vetemjöl och chokladknappar.
  3. Smörj formen med smör och hälften av den hyvlade mandeln.
  4. Häll upp kakan i formen och toppa med resterande mandel.
  5. Grädda i ca 40 minuter. Prova med en sticka, den ska inte vara kladdig.
  6. Låt kakan svalna innan servering.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.