Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Italiensk paj

 
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 1 timme
Skriv ut

Festlig paj med klassiska italienska smaker som mozzarella, parmesan, tomat och basilika.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Blanda snabbt samman ingredienserna till pajdegen, använd gärna matberedare. Vira in degen i plastfilm eller lägg i en plastpåse och låt vila i kylen minst 30 minuter.
  2. Sätt ugnen på 200 grader. Kavla ut degen och klä en pajform som mäter cirka 15x30 cm eller en rund form, cirka 23 cm i diameter, gärna med löstagbar kant. Förgrädda pajskalet mitt i ugnen i cirka 10-15 minuter, tills den börjar få lite färg.
  3. Smula fetaosten i en bunke och blanda ner soltorkade tomater, parmesanost, pressad vitlök, ägg och spenat. Fördela röran i pajskalet. Vispa ihop ricottaost och vatten till jämn konsistens. Salta och peppra lätt. Slå ricottablandningen över pajen.
  4. Grädda i ugnen i ca 35 minuter tills pajen fått fin färg. Låt den därefter svalna något. Dela och skiva tomaterna och dela mozzarellan i mindre bitar. Varva tomat och mozzarella på pajen och toppa med strimlad basilika.
  5. Tips!
  6. Servera gärna med prosciutto eller någon annan italiensk lufttorkad skinka.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.