Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Italiensk potatissallad med citron, olivolja och basilika

(4 kommentarer)  
  • Serverar: 4-6 portioner
  • Tid: 1 timme
Skriv ut

Väldigt fräsch, laktosfri, görs på nykoktpotatis som får svalna i dressingen för mesta smak. Toppen till grillat, en riktigt vår och sommarfavorit.

Ingredienser

Instruktioner

Koka potatisen (helst med skal på) . Skiva ned den nykokta potatisen i en dressing som du gör i salladsskål som du gnidit invändigt med en ituskuren vitlöksklyfta. Dressingen består av pressad saft från minst en citron, gärna rivet citronskal också. Salt, peppar (färskt från kvarn). GOd olivolja. Färsk basilika hackas i. Rör eller vänd försiktigt ned den varma skivade potatisen i dressingen o låt stå o svalna. Smaka av. Det ska vara tämligen syrligt o rätt bra med salt. Basilika ska kännas ordentligt.

Liknande recept

Kommentarer (4)

  • mammis 21 mars 2008

    Jätte-jättegod potatissallad Jag tillsatte även marinerade tomater och mozarellaost Toppen

  • The_mama97mia 10 maj 2008

    Idag testar jag med lite ruccola i också blir så vackert grönt. Så gott. Rekommenderar detta - man blir så trött på en del vanliga tillbehör till grillat.

  • hanma 5 juli 2010

    Tack för ett gott recept. Var lite mesig när jag tog i basilika och citron så nästa gång får jag ta i lite till:-)

  • Okänd 7 juni 2011

    Gjorde din potatissallad i helgen. Vi åt den tillsammans med varmrökt fläskfilé. Jag fuskade lite *fniss* men bara lite. Jag tog burkpotatis och djupfryst basilika. Men tror inte det gjorde nån skillnad. vi ger dig 5 stjärnor ändå. Blir en stående rätt på sommarbordet. Vid stugan ska man va lite bekväm ;)

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.