Passar det mesta från grillen
Instruktioner
- Börja med att värma upp buljongen i en separat kastrull. Fräs löken några minuter på medelvärme i lite olja utan att det tar färg eller tills löken är mjuk och och söt. Tillsätt riset och rör runt så att allt blandas. Fräs ett par minuter. Tillsätt sedan vin, salt, och lagom mängd buljong så att det precis täcker risblandningen. Låt det småkoka på svag värme och späd på nytt med lite buljong så att det precis täcker riset.
- Låt buljongen koka in i riset innan du tillför ny buljong. Beräkna ca 15-20 minuters koktid eller tills riskornen är helt genomkokta men fortfarande har ett tuggmotstånd. Ta riset från värmen, täck med lock och låt stå 15 minuter.
- Häll ut riset på ett fat så att det svalnar snabbare. Tillsätt citronsaft och blanda väl utan att göra riset grötigt. Täck med en handduk tills det är dags att servera. Strax före servering tillsätter du kapris, tomater och persilja samt olja. Blanda allt varsamt och smaka av med salt och peppar
Publicerat den
20 mars 2011
Liknande recept
Skriv kommentar