Här bakas den med lök i en läcker tårta som toppas med fin lufttorkad skinka.
Instruktioner
- Sätt ugnen på 200 grader.
- Skala och skiva löken tunt. Lägg sparrisen i rikligt med kokande saltat vatten i en minut. Låt rinna av ordentligt. Skär i mindre bitar.
- Fräs löken mjuk i smöret i en stor stekpanna på svag värme. Rör ner grädden. Krydda med salt, peppar och timjan. Koka i 5 minuter. Låt svalna något.
- Rör ner äggen i lökröran. Vänd försiktigt ner sparrisen och häll allt i en smord ugnssäker form, 23 cm i diam.
- Strö över osten. Grädda i nedre delen av ugnen ca 30 minuter. Låt svalna. Hit kan tårtan förberedas dagen innan.
- Dela varje skiva parmaskinka och dekorera tårtan med skinkan och några blad rucola.
Publicerat den
3 juli 2008
Liknande recept
Skriv kommentar