Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Italiensk tomat- och brödsallad

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Fräscht att servera antingen som vegetarisk ensamrätt eller som tillbehör till kyckling eller grillat.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Dela och kärna ur paprikorna. Pensla dem med lite olja. Rosta dem på bakpappersklädd plåt i ugn, 250°C och grill, så att de blir svarta i skalet, ca 20 minuter. Vänd ibland.
  2. Ta ut och lägg i en plastpåse. Låt ånga av så går det lättare att få loss skalet senare.
  3. Klyfta tomaterna och lägg i en bunke. Tärna brödet. Skala och skiva löken tunt.
  4. Blanda samman tomater, bröd, lök och oliver. Skär mozzarellan i mindre bitar, finhacka basilikan och tillsätt detta. Salta och peppra lite på grönsakerna.
  5. Dra av skalet på paprikorna. Grovstrimla och vänd ner i salladen.
  6. Ringla över olivolja samt vinäger. Strö över hyvlad parmesan före servering.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.