Fräscht att servera antingen som vegetarisk ensamrätt eller som tillbehör till kyckling eller grillat.
Instruktioner
- Dela och kärna ur paprikorna. Pensla dem med lite olja.
Rosta dem på bakpappersklädd plåt i ugn, 250°C och grill, så att de blir svarta i skalet, ca 20 minuter. Vänd ibland.
- Ta ut och lägg i en plastpåse. Låt ånga av så går det lättare att få loss skalet senare.
- Klyfta tomaterna och lägg i en bunke. Tärna brödet. Skala och skiva löken tunt.
- Blanda samman tomater, bröd, lök och oliver. Skär mozzarellan i mindre bitar, finhacka basilikan och tillsätt detta. Salta och peppra lite på grönsakerna.
- Dra av skalet på paprikorna. Grovstrimla och vänd ner i salladen.
- Ringla över olivolja samt vinäger. Strö över hyvlad parmesan före servering.
Publicerat den
4 februari 2008
Liknande recept
Skriv kommentar