- Serverar: 4 portioner
- Tid: 40 minuter
Skriv ut
En god fiskgryta med skaldjur.
Instruktioner
- Skölj, torka av och krydda torskskivorna. Vänd i vetemjölet och bryn hastigt i hälften av olivoljan i en vid kastrull eller djup stekpanna. Lyft upp fisken och lägg på en tallrik.
- Tillsätt resten av olivoljan i pannan och fräs lök, vitlök och morot några minuter utan att ta färg. Rör ner tomatpuré, delade burktomater, vatten, smulad buljongtärning, vin eller citronsaft, lagerblad, timjan och basilika. Låt koka i 10 minuter under lock.
- Blanda under tiden samman persilja, citronskal och vitlök till garneringen. Lägg ner torskbitarna i grytan och låt sjuda ca 3-5 minuter eller tills fisken vitnat och lossnar från benet.
- Servera torskgrytan med krämig saffransrisotto eller couscous.
Publicerat den
6 augusti 2008
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
Var är skaldjuren i detta recept, citronskal?