Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Italiensk torsk

(1 kommentar)  
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 40 minuter
Skriv ut

En god fiskgryta med skaldjur.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skölj, torka av och krydda torskskivorna. Vänd i vetemjölet och bryn hastigt i hälften av olivoljan i en vid kastrull eller djup stekpanna. Lyft upp fisken och lägg på en tallrik.
  2. Tillsätt resten av olivoljan i pannan och fräs lök, vitlök och morot några minuter utan att ta färg. Rör ner tomatpuré, delade burktomater, vatten, smulad buljongtärning, vin eller citronsaft, lagerblad, timjan och basilika. Låt koka i 10 minuter under lock.
  3. Blanda under tiden samman persilja, citronskal och vitlök till garneringen. Lägg ner torskbitarna i grytan och låt sjuda ca 3-5 minuter eller tills fisken vitnat och lossnar från benet.
  4. Servera torskgrytan med krämig saffransrisotto eller couscous.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • Hortensia15 16 maj 2010

    Var är skaldjuren i detta recept, citronskal?

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.