- Serverar: 35 portioner
- Tid: 1 timme
Skriv ut
Spröda skorpor som är goda till ett glas vin alternativt kanelkaffe eller varm choklad.
Instruktioner
- 175 - 150 grader
- Blanda samman mjöl, socker, bakpulver och rivet apelsinskal. Tillsätt äggen och arbeta samman till en deg.
Arbeta till sist in mandlarna.
- Forma degen till långa längder, ca 5 cm breda och 2 cm tjocka. Lägg dem på bakpappersklädd plåt. Pensla med uppvispat ägg.
- Grädda längderna mitt i 175 grader varm ugn ca 20 minuter eller tills de fått lite färg. Låt längderna svalna lite.
- Skär de avsvalna längderna i sneda smala bitar. Rosta dem i 150 grader varm ugn i ca 20 minuter.
- Låt kakorna bli helt kalla innan de läggs i burk med tättslutande lock.
Publicerat den
1 december 2011
Liknande recept
Skriv kommentar