Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Italienska frikadeller i tomat- och paprikasås

 
  • Serverar: 4-6 portioner
Skriv ut

Den smakrika såsen är ljuvlig att låta spaghettin och de parmesansmakande frikadellerna såsa runt i!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Hacka de grillade paprikorna om de är i stora bitar. Stek lök, vitlök och paprika i lite olja från paprikan. Tillsätt tomatpurén. Stek någon minut under omrörning. Häll i krossade tomater och vatten, låt sjuda 10 minuter. Smaka av med salt. Mixa eventuellt såsen.
  2. Blanda färsen med ägg, tomatpuré, parmesan, persilja, salt och peppar. Rulla ca 10 stora köttbullar, lägg ner dem i tomatsåsen och låt koka klart under lock, ca 20 minuter.
  3. Servera med nykokt spaghetti och toppa med persilja, parmesanost och eventuellt citronskal.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.