Färgrika grönsaker fylls här till brädden med en mustig köttfärsröra, en perfekt helgmåltid.
Instruktioner
- Sätt ugnen på 175 grader. Dela paprikorna i halvor på längden och kärna ur dem. Lägg paprikorna i kokande vatten tre minuter. Låt rinna av och torka dem torra. Lägg dem med öppningen uppåt i en ugnsfast form.
- Hetta upp oljan i en stor stekpanna och bryn nötfärsen fem minuter, dela den under tiden med en gaffel så att den blir smulig. Tillsätt lök, vitlök och svamp och stek ytterligare tio minuter.
- Tillsätt tomaterna, worcestershiresåsen, basilikan och svartpeppar och blanda väl. Smaka av med salt. Låt puttra cirka tio minuter på låg värme och ta sedan av från värmen.
- Portionera upp köttfärsröran i paprikorna. Riv osten och lägg ost ovanpå varje paprika. Täck formen med aluminiumfolie och sätt in i ugnen cirka 15 minuter. Ta av aluminiumfoliet och låt stå cirka fem minuter tills paprikorna fått färg. Servera genast.
Publicerat den
15 december 2011
Liknande recept
Skriv kommentar