Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Italienska fyllda paprikor

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Färgrika grönsaker fylls här till brädden med en mustig köttfärsröra, en perfekt helgmåltid.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 175 grader. Dela paprikorna i halvor på längden och kärna ur dem. Lägg paprikorna i kokande vatten tre minuter. Låt rinna av och torka dem torra. Lägg dem med öppningen uppåt i en ugnsfast form.
  2. Hetta upp oljan i en stor stekpanna och bryn nötfärsen fem minuter, dela den under tiden med en gaffel så att den blir smulig. Tillsätt lök, vitlök och svamp och stek ytterligare tio minuter.
  3. Tillsätt tomaterna, worcestershiresåsen, basilikan och svartpeppar och blanda väl. Smaka av med salt. Låt puttra cirka tio minuter på låg värme och ta sedan av från värmen.
  4. Portionera upp köttfärsröran i paprikorna. Riv osten och lägg ost ovanpå varje paprika. Täck formen med aluminiumfolie och sätt in i ugnen cirka 15 minuter. Ta av aluminiumfoliet och låt stå cirka fem minuter tills paprikorna fått färg. Servera genast.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.