Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Italienska klenäter med kanelsmak

 
  • Serverar: 48 portioner
  • Tid: 1 timme
Skriv ut

Härliga kakor till jul!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Ljumma vinet till cirka 40 grader.
  2. Blanda mjöl, ägg, olivolja, råsocker och salt med elvispens degkrokar i en rejäl bunke. Tillsätt vinet lite i taget och arbeta degen smidig, först med maskinen, sedan med kraftfull handknådning. Låt degen vila inlindad i plastfolie någon timme.
  3. Blanda vitt socker och kanel i djup tallrik. Lägg tre lager kökspapper på en flat tallrik. Häll olja i fritös eller tjockbottnad kastrull med lös hushållstermometer, hetta upp till 190 grader.
  4. Dela degen i fyra bitar, kavla varje till en smal remsa cirka 2 mm tjock och drygt 10 cm bred. En pastamaskin är perfekt att kavla med! Sporra långsidorna av degen krusig och tvärsporra sedan 3 cm breda bitar längs hela degen. Sporra också en 4 cm skåra på längden mitt på varje degbit. Vräng ena degänden genom skåran och dra ut på andra sidan.
  5. Fritera 7–8 kakor i taget ett par minuter, vänd och låt andra sidan få lika lång tid. Ta upp med hålslev och låt rinna av på kökspapper ett par minuter innan kakorna vänds i kanelsockret. Kan frysa

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.