Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Italienska köttbullar

 
  • Serverar: 6 portioner
Skriv ut

Förnya de svenska köttbullarna och ge dem en doft av Italien. Med spenat, vitlök och en smakrik tomatsås blir de oemotståndliga.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Spenaten tinas, kramas ur och finstrimlas. Finhacka löken. Skala vitlöken. Blanda alla ingredienser, pressa ner vitlöksklyftorna. Salta och peppra. Forma smeten till meddelstora köttbullar. Stek köttbullarna gyllenbruna. Servera med tomatsåsen.
  2. Tomatsåsen: Fräs den hackade löken en kort stund i oljan. Blanda löken med krossade tomater samt tomatpuré. Krydda med salt och svartpeppar och blanda ner basilika. Låt sjuda 5 minuter. Smaka av med citronsaft. Tillsätt ev lite olivolja om såsen blir för tjock.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.