Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Italienska köttbullar

 
  • Serverar: 4-6 portioner
Skriv ut

En annan köttbullevariant.

Ingredienser

Instruktioner

  1. I botten av en bunke läggs fyra matskedar ströbröd och 4 msk vatten, låt svälla.
  2. Lägg i köttfärsen, blanda ordentligt. Knäck i ett ägg, vatten och grädde, salta och peppra. Häll även i den nyrivna parmesanosten. Blanda mycket väl.
  3. Rulla ganska stora bullar och stek dem gyllenbruna på hög värme och efterstek så att de inte blir för lösa och ostekta inuti. Testa med tandpetare emellanåt. Lägg över bullarna i gryta.
  4. Häll i 3 dl matlagningsgrädde i pannan och 2 msk soja (eller mer efter smak. OBS! inte den tunna Kikkomansojan utan vanlig Mrs Cheng). Salta och peppra eventuellt sockra fram en god rund smak på såsen. Häll över bullarna (sila såsen först vid behov) och ha på svag värme en stund innan servering.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.