Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Italienska köttbullar med tomatsås

(2 kommentarer)  
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

GI-recept GB 3.6 Underbart gott!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 250 grader. Dela paprikan i fyra delar och ta bort kärnhuset. Rosta den med ovansidan upp i övre delen av ugneni ca 15 min. Skinnet ska vara bränt. Dra av skinnet och finhacka paprikan.
  2. Finhacka lök och vitlök och stek i olivolja utan att det får färg. Häll på vinäger, krossade tomater och paprikan. Smaksätt med salt och svartpeppar och hackad färsk oregano. Låt koka 20 minuter. Blanda alla ingredienser till köttbullarna. Forma lagom stora bullar och stek i olja tills de är genomstekta. Lägg i köttbullarna i tomatsåsen och servera med haricots verts.

Liknande recept

Kommentarer (2)

  • majamia 24 januari 2009

    Underbara! Måste bara provas :-)

  • anmawa 12 mars 2009

    Suveränt gott. Jag gjorde extra mycket för att få över till min man som kommer sent med flyget och för att få en lunchlåda. Fastän jag serverade pasta till så bråkade tonårningarna om det sista. Gubben får väl fixa mackor.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.