Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Italienska mandelskorpor

(1 kommentar)  
  • Serverar: 60 portioner
Skriv ut

Lättgjorda skorpor som blir knapriga och hållbara. Receptet kommer från "Vår kokbok". Kanelen kan uteslutas.

Ingredienser

Instruktioner

Sätt på ugnen. Rör fett och socker poröst. Rör ner ett ägg i taget. Tillsätt mandeln, mjölet blandat med bakpulver och kanel. Blanda snabbt ihop till en deg. Rulla tre längder, lika långa som plåten, och lägg dem på en plåt med bakplåtspapper. Grädda i mitten av ugnen i ca 10 minuter. Skär längderna i ca 2 cm breda sneda bitar. Lägg dem med ena snittytan upp på plåten och färgsätt i samma ugnsvärme i 8-10 minuter. Vänd andra snittytan upp efter halva tiden.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • asarar 11 februari 2011

    Dessa underbara mandelskorpor :-) testa gärna tillsammans med ett glas vin. Man kan enkelt göra dessa i matberedaren, tänk då på att sätta i mandeln sist (behöver ej då hackas före Lätt Som En Plätt

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.