Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Italienska Ostbollar

(5 kommentarer)  
  • Serverar: 30 portioner
  • Tid: 20 minuter
Skriv ut

Som snacks till drinken och ev. med dipsås

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 225 gr.
  2. Låt vatten och smör koka upp. Tillsätt mjölet och rör kraftigt tills degen släpper botten och kanter. Tag kastrullen av värmen och tillsätt äggen, ett i taget, under kraftig omrörning.
  3. Rör i osten, smaka av med salt, peppar och muskot. Klicka ut degen på bakpappersklädd plåt och grädda mitt i ugnen. Öppna inte ugnsluckan förrän mot slutet. Låt dem kallna på galler.

Liknande recept

Kommentarer (5)

  • Roggan 25 juli 2009

    Detta var ju supergott!!! Tog ut dem från ugnen för ett tag sen. Ska ha gäster imorgon, men risken är att jag måste göra en ny sats imorgon. Detta blir helt klart en återkommande favorit! Tackar och bockar för receptet! /Roggan

  • Maithai 24 maj 2010

    Hur länge ska ostbollarna gräddas?

  • susie_q 17 februari 2011

    ja hur länge ska dom vara i ugnen?

  • 78maria 20 januari 2012

    hur länge i ugnen? tack Mia.

  • thorning 20 mars 2017

    Jag har just gjort dessa bollar, uteslöt muskot men strödde över lite flingsalt innan jag lät dem gå ca 15 minuter i ugnen. Riktigt goda.Fem poäng!

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.