Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Italienska Paprikor

 
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 45 minuter
Skriv ut

Peperoni ripieni "En typisk smak av Apulien i sydöstra Italien", va det någon som sa.. Hur som helst, Italien i ett paprikaskal :)

Ingredienser

Instruktioner

- Sätt ugnen på 175 grader. - Skär av ett lock på paprikorna och rensa ur dem. Hjämna till dem i botten så de kan stå upp. - Plocka ur småfranskorna, bara inkråmet skall användas. - Nyp sönder inkråmet i små bitar, lägg i en skål och häll på 3 msk av olivoljan. - Finhacka persilja och sardeller, blanda ned med brödet. - Pressa elle hacka vitlöksklyftorna, blanda ned med brödet. - Salta, peppra och rör ned olivolja till det blir en halvfast "deg". - Fördela fyllningen i paprikorna och strö över en halv msk parmesan i varje. - Lägg på locket och pensla paprikorna med olivolja utanpå. - Ställ paprikorna upprätt i en form. - Grädda i ca 20 minuter ochservera dem heta.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.