Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Italienskans pastalåda

(2 kommentarer)  
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Vegetarisk pastalåda

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 225°. Smörj en ugnssäker form. Koka pastan något kortare än anvisningarna på paketet så att den blir al dente.
  2. Blanda alla ingredienser till tomatsåsen. Smält smör i en kastrull. Tillsätt vetemjöl och vispa slätt. Späd med mjölken under vispning och låt såsen sjuda ca 5 min. Smaka av med salt, peppar och muskotnöt.
  3. Häll av pastavattnet och lägg pastan i den smorda formen. Häll över tomatsåsen och béchamelsåsen ovanpå. Täck med ostskivor. Gratinera i mitten av ugnen ca 25 min.
  4. Servera med en blandad sallad som smaksatts med olivolja, flingsalt och peppar.

Liknande recept

Kommentarer (2)

  • anluk 9 februari 2008

    Har gjort den tidigare därför ger jag ett betyg! Den är väldans god

  • marielotta 22 september 2009

    Hej, mycket god gratäng. Kommer att göra denna fler gånger. Jag lade i lite skinka också. Tack för receptet.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.