Gott till sallad och soppa.
Instruktioner
- Smula jäst i en bunke och lös upp med vatten, olivolja, honung och flingsalt
- Blanda i mjölet lite i taget tills degen går ihop och släpper från kanterna.
- Jäs degen i bunken under handduk ca 30 minuter.
- Tryck ut degen till en rektangel, ca 1 cm tjock. Kavla inte, då trycker man ut all luft
- Varva fetaost, oliver, tomater, salami och basilika på degen.
- Pensla ytterkanterna på degen med vatten och rulla ihop och forma till en krans.
- Lägg kransen på en plåt med bakplåtspapper och jäs under bakduk i ca 30 minuter. Sätt ugnen på 250 grader.
- Ställ in plåten i ugnen och sänk värmen till 200 grader. Grädda i 25-30 minuter och låt brödet svalna på galler.
Publicerat den
20 augusti 2011
Liknande recept
Skriv kommentar