Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Italienskt bröd

 
Skriv ut

Gott till sallad och soppa.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Smula jäst i en bunke och lös upp med vatten, olivolja, honung och flingsalt
  2. Blanda i mjölet lite i taget tills degen går ihop och släpper från kanterna.
  3. Jäs degen i bunken under handduk ca 30 minuter.
  4. Tryck ut degen till en rektangel, ca 1 cm tjock. Kavla inte, då trycker man ut all luft
  5. Varva fetaost, oliver, tomater, salami och basilika på degen.
  6. Pensla ytterkanterna på degen med vatten och rulla ihop och forma till en krans.
  7. Lägg kransen på en plåt med bakplåtspapper och jäs under bakduk i ca 30 minuter. Sätt ugnen på 250 grader.
  8. Ställ in plåten i ugnen och sänk värmen till 200 grader. Grädda i 25-30 minuter och låt brödet svalna på galler.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.