Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Italienskt ostbröd från Merche

(1 kommentar)  
Italienskt ostbröd från Merche Italienskt ostbröd från Merche
  • Serverar: 6-8 portioner
  • Tid: 2 timmar
Skriv ut

Pizza marchigiana al formaggio, så heter detta bröd på italienska, gudagott bröd med mycket smak, ser ut som en panettone men smakar helt annorlunda, tar lite tid men är värd varje minut, underbar lätt ljumen med lite smör.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Ugn: 200º
  2. Smula sönder jästen med socker eller honung och 1 dl fingervarmt vatten, blanda i 100 g mjöl, rör om till en smet. Låt jäsa minst 1 tim.
  3. Blanda återstoden av mjölet, med det smälta smöret, 3 msk olivolja, 2 lättvispade ägg, salt, peppar och 1 dl ljummet vatten, arbeta in jästblandningen, tillsätt 80 g riven parmesan, 25 g riven emmentaler, 25 g riven provolone.
  4. Resterande ostar skärs i mycket små tärningar och läggs i degen. Arbeta degen väl, tills den nätt och jämt släpper bakskålen, ta ev i mer mjöl, det skall vara en ganska lös deg men får inte klibba.
  5. Lägg degen i en rund inoljad rund form på ca 1½ l med höga kanter, eller en suffléform, det går även bra med en vanlig form, låt den jäsa ca 30 min, pensla med vispad ägg och sätt in nederst i ugn i 200º ca 20-30 min.
  6. Tips: Om man vill behålla de höga kanterna, tar man ut den färdiggräddade brödet ur formen när den är ljummen och inte bränns, sätter i två tunna grillspett i kors i mitten på brödet, vänder den uppochner, så den får hänga i en skål till brödet kallnar, så blir botten också torr.
  7. Tips: Man kan också använda amerikanska muffinsformar, då får man trevliga portionsbröd, gräddas mitt i ugn ca 10 minuter.
  8. Mycket god med en sallad och ett glas öl.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • lotteschioler 28 januari 2011

    Du är drottningen av matklubben!!! Åter ett fantastiskt recept!

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.