- Serverar: 20 portioner
- Tid: 1 timme 30 minuter
Skriv ut
Goda minitårtor,lite pilliga att göra,räkna med att bli kladdig om fingraran
Instruktioner
- Rör smör och socker krämigt,tillsätt äggulan.
Sikta de torrra ingredienserna i en skål o blanda sedan ner dem i smörsmeten lite i taget.
Arbeta ihop till en smidig deg.
- Rulla ut degen till 2 rullar som du slår in i plastfolie och låter vila i kyl minst 1 timme.
- Ta ut degrullarna o skiva dom i 5 mm tjocka skivor.lägg på en plåt med bakpapper o grädda mitt i ugn i 175 grader i 10 min. Låt svalna.
- Hacka chokladen o lägg hacket i en skål.Koka upp grädden o häll den över chokladen.Blanda till den är smält !
- Stapla 3 kakor på varann med chokladkräm mellan varje kaka. Avluta med att täcka hela "tårtan" med kräm,använd gärna en liten smörkniv.
- Dekoration: garnera med kristyr,godis eller färgad marsipan.
Publicerat den
29 april 2011
Liknande recept
Skriv kommentar