Höjdar saffransbullar fyllda med mandelmassa och vaniljsås, så goda!
Instruktioner
- Lös upp jästen i det ljumma vattnet.
- Tillsätt övriga ingredienser, blanda i hushållsassistent eller med elvisp med degkrokar, ca 5-6 min.
- Låt degen jäsa i bunken i rumstemperatur under duk i ca 30 min.
- Dela degen i 16 bitar, forma runda bullar.
- Låt bullarna jäsa i rumstemperatur under duk i ca 1 tim. Sätt ugnen på 200°C.
- Blanda 100 g farinsocker, 100 g rumstempererat smör, 100 g riven Odense Mandelmassa 50/50 och 50 g Ekströms färdiga marsánsås till en jämn smet.
- Vispa upp ägget lätt och pensla bullarna, gör ett hål i varje bulle med fingret och fyll hålet med fyllningen.
- Garnera med pärlsocker.
- Grädda i 10-12 min på mittersta falsen.
Publicerat den
9 december 2009
Liknande recept
Skriv kommentar