En ljuvlig kladdkaka med pepparkakskrydda.
Serveras med saffransgrädde.
Instruktioner
- Sätt ugnen på 175 grader.
- Blanda de torra ingredienserna till kakan i en skål.
- Smörj en form (gärna med löstagbar kant) om ca 24 cm och ”bröa” den med (rå)socker.
- Smält smöret och rör ned äggen däri, samt tillsätt snabbkaffe och sirap. Vispa ej!
Vänd snabbt ned smörsmeten i den torra bunken och rör om försiktigt.
Häll i smeten i formen och grädda i mitten av ugnen, ca 14-17 minuter.
- Håll koll på kakan, den är klar när smeten precis ”stannat”. Tag ut kakan från ugnen och kyl ned den direkt i frysen ca 20 minuter (då blir den lätt att skära upp och blir perfekt kladdig).
- Vispa grädden och tillsätt saffran och citronsaft.
Pudra florsocker på kakan och servera!
- Tips!
Pepparkakskrydda: Lika delar kanel, ingefära och kryddnejlika.
Publicerat den
26 november 2008
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
En stående favorit på mitt julbord, sedan första gången jag bakade den.