Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Jacob Wismars kladdkaka med saffransgrädde

(1 kommentar)  
  • Serverar: 8-10 portioner
Skriv ut

En ljuvlig kladdkaka med pepparkakskrydda. Serveras med saffransgrädde.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Blanda de torra ingredienserna till kakan i en skål.
  3. Smörj en form (gärna med löstagbar kant) om ca 24 cm och ”bröa” den med (rå)socker.
  4. Smält smöret och rör ned äggen däri, samt tillsätt snabbkaffe och sirap. Vispa ej! Vänd snabbt ned smörsmeten i den torra bunken och rör om försiktigt. Häll i smeten i formen och grädda i mitten av ugnen, ca 14-17 minuter.
  5. Håll koll på kakan, den är klar när smeten precis ”stannat”. Tag ut kakan från ugnen och kyl ned den direkt i frysen ca 20 minuter (då blir den lätt att skära upp och blir perfekt kladdig).
  6. Vispa grädden och tillsätt saffran och citronsaft. Pudra florsocker på kakan och servera!
  7. Tips! Pepparkakskrydda: Lika delar kanel, ingefära och kryddnejlika.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • AnitaWF 21 december 2014

    En stående favorit på mitt julbord, sedan första gången jag bakade den.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.