Denna svampomelett går snabbt att göra och belastar inte katkassan. Smaksätt omeletten med örter och bjud en tomatsallad till.
Instruktioner
- Borsta svampen och skiva den fint. Droppa citronsaften över svampen.
- Skala och hacka löken fint. Skölj och torka persilja och timjan. Nyp av och finhacka bladen på persiljan och repa av hälften av timjanbladen. Skär fläsket i små tärningar.
- Häll det skirade matfettet i en stekpanna. Fräs svamp, lök och fläsk med persilja och timjan i ett par minuter under omrörning. Smaksätt med salt och peppar.
- Vispa samman ägg, grädde, mjölk och mjöl i en bunke, krydda med salt och peppar. Häll äggmjölken över svampen och låt omeletten stelna på svag värme, ca 5 minuter. Vänd omeletten försiktigt och stek ytterligare 5 minuter.
- Dela omeletten i mindre bitar, höj värmen något och stek bitarna ytterligare en kort stund. Garnera med timjan och servera genast.
Publicerat den
12 januari 2008
Liknande recept
Skriv kommentar