Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Jägerens älgbiffar

(1 kommentar)  
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Till älgrätten smakar det gott med potatisgratin blandad med morötter och palsternacka.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Häll vin, olja, soja, lök, enbär, rosmarin, salt och peppar i dubbla plastpåsar, lägg ned köttskivorna. Låt marinera över natten eller minst tre timmar. Häll ur marinaden ur påsarna. Koka ihop marinaden tills hälften återstår.
  2. Smält 2 msk smör i en såskastrull, låt kantareller småputtra med en stund, pudra över mjölet och späd med den reducerade marinaden. Smaksätt med grädden och svartvinbärslikören eller gelén och eventuellt mera vin. Smaka av med kryddorna tills såsen smakar gudomligt gott! Stek köttet i lite smör. Lägg upp svartvinbärsgelé på ett fat med lättkokta sockrade äppelskivor . Lättgratinera en halv tomat med lite salt och persilja på varje person. Till älgrätten smakar det gott med potatisgratin blandad med morötter och palsternacka.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • almerase 23 juli 2012

    Fantastiskt gott! Mycket viltsmak och mört kött. Tom min kräsna sambo älskade det! Dock kommer jag att ta mindre salt nästa gång då det tog över lite.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.