Till älgrätten smakar det gott med potatisgratin blandad med morötter och palsternacka.
Instruktioner
- Häll vin, olja, soja, lök, enbär, rosmarin, salt och peppar i dubbla plastpåsar, lägg ned köttskivorna.
Låt marinera över natten eller minst tre timmar. Häll ur marinaden ur påsarna.
Koka ihop marinaden tills hälften återstår.
- Smält 2 msk smör i en såskastrull, låt kantareller småputtra med en stund, pudra över mjölet och späd med den reducerade marinaden.
Smaksätt med grädden och svartvinbärslikören eller gelén och eventuellt mera vin.
Smaka av med kryddorna tills såsen smakar gudomligt gott!
Stek köttet i lite smör.
Lägg upp svartvinbärsgelé på ett fat med lättkokta sockrade äppelskivor .
Lättgratinera en halv tomat med lite salt och persilja på varje person.
Till älgrätten smakar det gott med potatisgratin blandad med morötter och palsternacka.
Publicerat den
23 februari 2008
Liknande recept
Kommentarer
Skriv kommentar
Fantastiskt gott! Mycket viltsmak och mört kött. Tom min kräsna sambo älskade det! Dock kommer jag att ta mindre salt nästa gång då det tog över lite.