Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Jägermeistersås

(1 kommentar)  
  • Serverar: 3 portioner
  • Tid: 15 minuter
Skriv ut

Såsen kom till under ett litet rus efter ett par shots av Jägermeister. Någon matsked av såsen till ett par bitar helstekt grisytterfiléoch klyftpotatis blev en festmåltid. Jag har även haft kycklingfilé. Prova själv vilket kött som passar bäst till efter din smak.

Ingredienser

Instruktioner

Smält smöret i en gryta , finhacka löken och låt den svettas lite i det smälta smöret. Häll på Jägermeister så att löken täcks, häll på lite steksky eller köttfond. Låt sjuda någon minut. Smaka av. Salta och peppra försiktigt. Späd med grädde och låt det koka ihop. Smaka av, färdigt att servera. Sila inte bort löken utan dela upp såsen matskedsvis. Mängden lök anpassas efter hur många personer som ska äta så även vätskemängden. Såsen ska inte rinna utan vara mer åt det trögflytande hållet.

Kommentarer (1)

  • pihal 22 september 2012

    jättegod sås, men jag skall nog hålla mig till den mindre mängden jägermeister nästa gång, så det inte blir för sött. 5 i betyg får den i alla fall.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.