Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Jämtländsk äggstanning

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Äggstanning är lätt att tillaga...gott till rökt kött och rökt fisk...utmärkt som buffémat.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Ugn 175 grader. Koka upp grädde och mjölk i en kastrull.
  2. Vispa ihop äggen i en bunke. Slå den heta gräddmjölken över äggen under vispning.
  3. Häll blandningen i en välsmord brödform, som rymmer ca 1½ liter.
  4. Baka i ugnen tills äggstanningen har stelnat, ca 30 minuter. Kyl äggstanningen och skär den sedan i skivor.
  5. Servera gärna till lammfiol.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.