Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Jämtländsk kladdkaka med messmörsganache och hjortrongrädde

 
  • Serverar: 10 portioner
Skriv ut

God kladdkaka med spännande smakkombinationer!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Smält smöret och bryt ner chokladen i bitar och låt den smälta i smöret. Vispa socker, ägg och vaniljsocker tills det blir fluffigt. Tillsätt smör- och chokladblandningen. Blanda vetemjöl och bakpulver och rör ner det. Blanda till en jämn smet. Smörj en form, 22x22 cm. Häll i smeten och grädda ca 15 minuter tills smeten har stannat.
  3. Blanda chokladen och messmöret och smält det på svag värme till en jämn kräm. Ta ut kakan, låt svalna. Häll chokladkrämen (spara lite till garnering) över kakan. Låt svalna.
  4. Vispa grädden, tillsätt hjortron eller hjortronsylt efter smak och tycke samt eventuellt lite råsocker och hjortronlikör. Garnera eventuellt med hjortron.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.