God kladdkaka med spännande smakkombinationer!
Instruktioner
- Sätt ugnen på 175 grader.
- Smält smöret och bryt ner chokladen i bitar och låt den smälta i smöret. Vispa socker, ägg och vaniljsocker tills det blir fluffigt. Tillsätt smör- och chokladblandningen. Blanda vetemjöl och bakpulver och rör ner det. Blanda till en jämn smet. Smörj en form, 22x22 cm. Häll i smeten och grädda ca 15 minuter tills smeten har stannat.
- Blanda chokladen och messmöret och smält det på svag värme till en jämn kräm. Ta ut kakan, låt svalna. Häll chokladkrämen (spara lite till garnering) över kakan. Låt svalna.
- Vispa grädden, tillsätt hjortron eller hjortronsylt efter smak och tycke samt eventuellt lite råsocker och hjortronlikör. Garnera eventuellt med hjortron.
Publicerat den
17 oktober 2014
Liknande recept
Skriv kommentar