De jämtländska hjortronen i form av likör och mylta sätter lokal prägel på denna italienska inspirerade dessert.
Instruktioner
- Vispa grädden och blanda med kesellan.
Dela äggen i gulor och vitor.
Vispa äggulor och socker pösigt. Blanda äggulesmeten med gräddblandningen.
Vispa äggvitorna till ett hårt skum och vänd försiktigt ner dem i gräddblandningen.
- Skär sockerkakan i cm-tjocka skivor. Blanda hjortronlikör och kaffe, pensla skivorna med kaffeblandningen.
Lägg ett lager kakskivor på bottnen i en avlång form, ca ½ liter eller fördela i 6-8 portionsformar.
Bred på ett lager smet, varva sedan kaka och smet, avsluta med ett lager smet. Låt stå minst 1 timme i kylen.
- Hjortronmylta:
Rör ihop hjortronen med sockret tills det lösts upp.
- Pudra kakao eller strö riven choklad över formen/formarna och servera med hjortronmyltan.
Publicerat den
29 mars 2010
Liknande recept
Skriv kommentar