Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Jämtländsk tiramisu

 
  • Serverar: 6-8 portioner
Skriv ut

De jämtländska hjortronen i form av likör och mylta sätter lokal prägel på denna italienska inspirerade dessert.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Vispa grädden och blanda med kesellan. Dela äggen i gulor och vitor. Vispa äggulor och socker pösigt. Blanda äggulesmeten med gräddblandningen. Vispa äggvitorna till ett hårt skum och vänd försiktigt ner dem i gräddblandningen.
  2. Skär sockerkakan i cm-tjocka skivor. Blanda hjortronlikör och kaffe, pensla skivorna med kaffeblandningen. Lägg ett lager kakskivor på bottnen i en avlång form, ca ½ liter eller fördela i 6-8 portionsformar. Bred på ett lager smet, varva sedan kaka och smet, avsluta med ett lager smet. Låt stå minst 1 timme i kylen.
  3. Hjortronmylta: Rör ihop hjortronen med sockret tills det lösts upp.
  4. Pudra kakao eller strö riven choklad över formen/formarna och servera med hjortronmyltan.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.