Skogens smaker på veggovis med trattkantareller, enbär och svartvinbärsgelé.
Instruktioner
- Blötlägg svampen i 2 dl vatten ca 15 minuter. Om du använder sojastrimlor, tillaga dem enligt anvisning på förpackningen.
Skala och hacka löken. Stöt enbären i en mortel.
- Fräs löken i 1 msk smör i en stor stekpanna eller gryta utan att den får färg.
Häll av och krama ur svampen men behåll blötläggningsvattnet.
Tillsätt quorn eller sojastrimlor och svamp till löken., låt fräsa ca 4 minuter.
- Häll på grädde, portvin och ca 1 dl av blötläggningsvattnet.
Rör ner rosmarin, enbär, gelé och soja. Krydda med 1 krm peppar och ev lite salt.
Låt småkoka ca 5 minuter under lock.
- Strö ev över persilja och servera med kokt mandelpotatis eller ris, svartvinbärsgelé och haricots verts.
Publicerat den
27 januari 2011
Liknande recept
Skriv kommentar