Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Jämtländsk "vilt" gryta

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Skogens smaker på veggovis med trattkantareller, enbär och svartvinbärsgelé.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Blötlägg svampen i 2 dl vatten ca 15 minuter. Om du använder sojastrimlor, tillaga dem enligt anvisning på förpackningen. Skala och hacka löken. Stöt enbären i en mortel.
  2. Fräs löken i 1 msk smör i en stor stekpanna eller gryta utan att den får färg. Häll av och krama ur svampen men behåll blötläggningsvattnet. Tillsätt quorn eller sojastrimlor och svamp till löken., låt fräsa ca 4 minuter.
  3. Häll på grädde, portvin och ca 1 dl av blötläggningsvattnet. Rör ner rosmarin, enbär, gelé och soja. Krydda med 1 krm peppar och ev lite salt. Låt småkoka ca 5 minuter under lock.
  4. Strö ev över persilja och servera med kokt mandelpotatis eller ris, svartvinbärsgelé och haricots verts.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.