Ljuvliga dofter av svamp och kryddor samspelar med vilt som finns i överflöd i de jämtländska skogarna.
En stadig rätt.
Instruktioner
- Putsa köttet. Skär det i 2-3 cm stora bitar och bryn i omgångar i 2 msk smör och 2 msk olja i en stekpanna. lägg över i en rymlig gryta efter hand. Skala och finhacka lök och vitlök.
Fräs lök, vitlök och svamp i 1 msk smör i en stekpanna.
- Lägg lök, svamp, vitlök, kanelstång, paprikapulver, timjan, kummin och sambal oelek i grytan.
Häll på soja, vatten, fond och svartvinbärssaft.
Rör om och koka upp. Låt grytan sjuda på svag värme under lock i 1 ½-2 timmar, tills köttet är riktigt mört. Red ev av med maizena utrört i lite vatten. Smaka av med 1 tsk salt och 2 krm peppar.
- Moset:
Skala och koka potatisen i lättsaltat vatten, häll av och mosa med stomp eller visp.
Blanda i osten, varm mjölk, smör, salt och peppar.
- Tillsätt ev svarta vinbär till grytan strax före servering.
Servera grytan med moset, gräddfil, saltgurka och syltlök.
Publicerat den
28 mars 2010
Liknande recept
Skriv kommentar