Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Jämtländsk viltgulasch

 
  • Serverar: 6 portioner
Skriv ut

Ljuvliga dofter av svamp och kryddor samspelar med vilt som finns i överflöd i de jämtländska skogarna. En stadig rätt.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Putsa köttet. Skär det i 2-3 cm stora bitar och bryn i omgångar i 2 msk smör och 2 msk olja i en stekpanna. lägg över i en rymlig gryta efter hand. Skala och finhacka lök och vitlök. Fräs lök, vitlök och svamp i 1 msk smör i en stekpanna.
  2. Lägg lök, svamp, vitlök, kanelstång, paprikapulver, timjan, kummin och sambal oelek i grytan. Häll på soja, vatten, fond och svartvinbärssaft. Rör om och koka upp. Låt grytan sjuda på svag värme under lock i 1 ½-2 timmar, tills köttet är riktigt mört. Red ev av med maizena utrört i lite vatten. Smaka av med 1 tsk salt och 2 krm peppar.
  3. Moset: Skala och koka potatisen i lättsaltat vatten, häll av och mosa med stomp eller visp. Blanda i osten, varm mjölk, smör, salt och peppar.
  4. Tillsätt ev svarta vinbär till grytan strax före servering. Servera grytan med moset, gräddfil, saltgurka och syltlök.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.