Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Jämtländskt tunnbröd

 
  • Serverar: 10-12 portioner
  • Tid: 30 minuter
Skriv ut

Min mor brukade göra det här tunnbrödet.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Smält margarinet häll på mjölken och värm till 37 grader.
  2. Smula sönder jästen i en degbunke och lös upp den i degvätskan.Tillsätt salt, brödkryddor, socker, sirap, hjortronssalt, grahamsmjöl och rågsikt. Arbeta också in vetemjölet. Låt jäsa ca 30 min. Dela degen i 10-12 delar.
  3. Kavla ut dem til runda tunna kakor. Använd kruskavel. Lägg försiktigt ner kakorna i torr het stekpanna på spisen och grädda 2 minuter på varje sida. Låt kakorna svalna något och ät dem helst nygräddade.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.