Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Järnrik köttfärslåda

(3 kommentarer)  
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 45 minuter
Skriv ut

Du kan gärna lägga på mer potatismos än vad receptet anger

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Fräs löken i en stor panna tillsätt färs och dela sönder den. Stek tills färsen fått färg.
  3. Tillsätt tomatpuré, vatten och vitlök Koka på svag värme 10 min.
  4. Smaksätt med salt, peppar och worcestersås Blanda in äggulan i moset.
  5. Lägg färsen i en ugnsäker form.
  6. Bred potatismos över färsen.
  7. Strö osten över allt.
  8. Gratinera i cirka 20 min.
  9. Servera med rivna morötter blandade med apelsinjuicen.

Liknande recept

Kommentarer (3)

  • Mellanbellan 11 mars 2009

    Detta var mycket gott och lättsamt att göra. Dröjer nog inte länge innan jag gör det igen

  • Ariel 13 maj 2009

    Mycket gott och lättlagat! Tack för receptet! :)

  • Lena 29 september 2009

    Hejsan! Våran komentar blir bara en trea pga att den blev för torr så nästa gång jag gjör den ska jag ha lite grädde och crem´e fraiche.. Men smaken var hur god som helst... Mvh Lena

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.