Väldigt goda nybakta scones som man kan ha som frukostbröd eller till fika, väldigt mättande också. Enjoy!
Instruktioner
- Mät upp mjöl, salt och socker i en vid bunke. Smula sönder den färska jästen och lägg den vid ena kanten av bunken.
Smält fettet i en kastrull, häll i degspadet och ljumma vätskan till 37 grder, ingervarmt.
Häll degspedet över den färska jästen i bunken och rör så att den löser upp sig. Arbeta ihop allt till en deg och sen låter du den vila övertäckt i bunken tills du ser att den har jäst klart.
Tag upp degen på mjölat bakbord, arbeta den smidig och baka ut den.
- Gör till ett runt stort bröd och sen skär du den som ett kors. Sen bakar du av den i 200-250 grader, tills den blir gyllenbrun. Gör ett stickprov om du är osäker på om den är klar.
Publicerat den
12 augusti 2008
Liknande recept
Skriv kommentar