Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Jätte goda hembakta scones

 
  • Tid: 40 minuter
Skriv ut

Väldigt goda nybakta scones som man kan ha som frukostbröd eller till fika, väldigt mättande också. Enjoy!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Mät upp mjöl, salt och socker i en vid bunke. Smula sönder den färska jästen och lägg den vid ena kanten av bunken. Smält fettet i en kastrull, häll i degspadet och ljumma vätskan till 37 grder, ingervarmt. Häll degspedet över den färska jästen i bunken och rör så att den löser upp sig. Arbeta ihop allt till en deg och sen låter du den vila övertäckt i bunken tills du ser att den har jäst klart. Tag upp degen på mjölat bakbord, arbeta den smidig och baka ut den.
  2. Gör till ett runt stort bröd och sen skär du den som ett kors. Sen bakar du av den i 200-250 grader, tills den blir gyllenbrun. Gör ett stickprov om du är osäker på om den är klar.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.