Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Jätte pirog

 
  • Serverar: 6 portioner
Skriv ut

Ett recept från hemkunskapen i skolan. Barnens favorit

Ingredienser

Instruktioner

  1. Smula jäst i en bunke. Smält margarin, häll i vattnet 37c. Häll över jästen och rör. Tillsätt ägg, salt och mjöl. Arbeta smidig och jämn, degen skall släppa. Jäsa 30 min.
  2. Hacka löken. Bryn lök och köttfärs i en gryta. Krydda med kryddorna, pressa i vitlöken. Rör om och låt steka med på låg värme en kort stund. Lägg i buljong, pure och krossade tomater. Låt puttra på svag värme 5-10 min. Smaka av och krydda ev mer.
  3. Ta en braspanna(djup) och smörj med smör el olja. Ta ur den jästa degen ur bunken på mjölat bord, knåda. Kavla degen dubbelt så stor som braspannan. Lägg över degen i braspannan så att det går att vika över ett lock, lägg på köttfärsen och vik över resterande degen och nypp i kanterna. Jäs 20 min under bakduk. Pensla med ägg och strö över riven ost.
  4. Grädda 20 min i ugn 200C

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.