Ett recept från hemkunskapen i skolan. Barnens favorit
Instruktioner
- Smula jäst i en bunke. Smält margarin, häll i vattnet 37c. Häll över jästen och rör. Tillsätt ägg, salt och mjöl. Arbeta smidig och jämn, degen skall släppa.
Jäsa 30 min.
- Hacka löken. Bryn lök och köttfärs i en gryta. Krydda med kryddorna, pressa i vitlöken. Rör om och låt steka med på låg värme en kort stund. Lägg i buljong, pure och krossade tomater. Låt puttra på svag värme 5-10 min. Smaka av och krydda ev mer.
- Ta en braspanna(djup) och smörj med smör el olja.
Ta ur den jästa degen ur bunken på mjölat bord, knåda.
Kavla degen dubbelt så stor som braspannan. Lägg över degen i braspannan så att det går att vika över ett lock, lägg på köttfärsen och vik över resterande degen och nypp i kanterna. Jäs 20 min under bakduk. Pensla med ägg och strö över riven ost.
- Grädda 20 min i ugn 200C
Publicerat den
15 januari 2008
Liknande recept
Skriv kommentar