Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Jättefrallor med ost, oliver och sesam

 
  • Serverar: 12 portioner
  • Tid: 2 timmar
Skriv ut

Stora härliga och mjuka frallor med mycket smak. Förutom en god frukostfralla så passar de utmärkt som hamburgerbröd. Går även att frysa in och ta fram efter behov. 30 sekunder i mikron och de är som nybakta.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Grovriv osten och skär oliver i mindre bitar. Smält smöret och tillsätt grädde och vatten låt bli 37 grader.
  2. Smula jästen i en bunke och lös i lite av degvätskan. Tillsätt resten av vätskan, salt, socker och det mesta av mjölet. Blanda med degkrokar i några minuter så allt blandas.
  3. Tillsätt ost och oliver och blanda vidare i minst 10 minuter gärna mer. Degen ska vara en aning lösare än vanlig bulldeg. Låt jäsa övertäckt i 45 minuter. Sätt ugnen på 200 grader.
  4. Knåda degen på mjölat bakbord och dela i 12 bitar. Rulla bitarna till runda bullar och lägg på plåtar med bakplåtspapper. 6 frallor per plåt brukar vara bra, låt jäsa övertäckta 30 minuter. Vispa upp ägget och pensla bröden och lägg på sesamfrön. Grädda mitt i ugnen 12-14 minuter.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.