Mycket god chokladkaka med en härlig glasyr som passar perfekt till julen! Kanske inte världens nyttigaste ;)
Instruktioner
- Ugn: 175 grader
- Kakan:
Smält margarinet i en gryta. Blanda i socker och ägg.
- Blanda samman de torra ingredienserna, kakao, vetemjöl, vaniljsocker, bakpulver och rör ner det i äggsmeten.
- Bred ut smeten i en liten långpanna (22x35 cm) med bakplåtspapper.
- Grädda mitt i ugnen i 15 minuter (den ska vara kladdig). Låt den kallna.
- Glasyren:
Blanda ihop allt till glasyren i en vid kastrull utom smöret. Koka ihop glasyren, ca 5-15 min, tills den tjocknar. Ta av kastrullen från spisen och rör ner det kalla smöret.
- Bred glasyren över kakan och strö på t ex. flagad mandel, silverkulor eller någon annan rolig dekoration (själv brukar jag ta strössel).
- Låt kakan stå kallt innan den skärs upp i små rutor.
- Ät och njut!
Publicerat den
21 december 2008
Liknande recept
Skriv kommentar