Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Jättegod kaka/julgodis

 
Skriv ut

Mycket god chokladkaka med en härlig glasyr som passar perfekt till julen! Kanske inte världens nyttigaste ;)

Ingredienser

Instruktioner

  1. Ugn: 175 grader
  2. Kakan: Smält margarinet i en gryta. Blanda i socker och ägg.
  3. Blanda samman de torra ingredienserna, kakao, vetemjöl, vaniljsocker, bakpulver och rör ner det i äggsmeten.
  4. Bred ut smeten i en liten långpanna (22x35 cm) med bakplåtspapper.
  5. Grädda mitt i ugnen i 15 minuter (den ska vara kladdig). Låt den kallna.
  6. Glasyren: Blanda ihop allt till glasyren i en vid kastrull utom smöret. Koka ihop glasyren, ca 5-15 min, tills den tjocknar. Ta av kastrullen från spisen och rör ner det kalla smöret.
  7. Bred glasyren över kakan och strö på t ex. flagad mandel, silverkulor eller någon annan rolig dekoration (själv brukar jag ta strössel).
  8. Låt kakan stå kallt innan den skärs upp i små rutor.
  9. Ät och njut!

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.