Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Jättegoda rosenbröd

 
  • Serverar: 36 portioner
  • Tid: 1 timme
Skriv ut

Jättegoda rosenbröd.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Smula ner jästen i en degbunke. Häll i lite av den ljumma degvätskan och rör tills jästen löst sig helt. Tillsätt resten av vattnet.
  2. Tillsätt Milda flytande margarin, salt, socker och nästan allt vetemjöl. Spara ca ½ dl till utbakningen. Arbeta degen kraftigt, ca 10 minuter för hand och 5-6 minuter i hushållsmaskin, så att den blir blank och släpper bunken.
  3. Pudra över lätt med vetemjöl och täck bunken. Degen ska jäsa till ungefär dubbel storlek, ca 30 min.
  4. Sätt ugnen på 250°C.
  5. Ta upp degen på mjölat bakbord och knåda den lätt. Dela degen i fyra delar.
  6. Rulla ut varje del till en smal längd och dela den i 9 delar. Tryck degbiten hårt mot bakbordet med mjölad handflata och gör samtidigt en cirkelrörelse med handen. Rulla bullen rund och slät.
  7. Jäs bullarna 30 minuter, eller till dubbel storlek, under bakduk. Pensla bullarna med ägg och strö på vallmo- eller sesamfrön om du tycker det är gott. Grädda bullarna på mellersta falsen i ugnen, ca 10 minuter. Låt bullarna svalna på galler under duk.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.